Past deze studie
bij jou?

Als je Film- en literatuurwetenschap wilt gaan studeren, moet je vanzelfsprekend een brede belangstelling hebben voor literatuur en film. Het is niet nodig dat je honderden films en boeken hebt verslonden. Wel moet je benieuwd zijn naar de achtergronden van deze media en moet je interesse hebben in wetenschappelijke theorieën over film en literatuur.

Did you know?

Tijdens je studie zul je veel bezig zijn met media uit andere culturen, maar daarvoor hoef je, behalve het Engels, geen vreemde talen te beheersen. Van de buitenlandse literatuur mag je vertalingen lezen en je kunt ook films met ondertiteling kijken. Om je opleiding met succes te doorlopen is het nodig dat je enthousiast, gemotiveerd en leergierig bent. Je moet een goed studieritme hebben en jezelf actief opstellen in colleges en werkgroepen. Kortom: je bent op zoek naar een intellectuele uitdaging en hebt discipline.

Toelating

Je wordt rechtstreeks toegelaten tot de bacheloropleiding Film- en literatuurwetenschap als je in het bezit bent van een vwo-diploma. Heb je een propedeuse- of eind-diploma van een hbo-instelling, controleer dan bij de opleiding of je een toelatings-verzoek moet indienen.

bachelors.universiteitleiden.nl

Uit de agenda van
Midas Baijens,
eerstejaars